preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Monte Zaro" Pula

vijesti

"Zaro" na državnoj smotri LiDraNo 2020. :-)

Autor: Branka Sironić, 1. 10. 2020. 11:09

U srijedu 30. rujna 2020. Agencija za odgoj i obrazovanje organizirala je državnu  smotru literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo 2020. Okrugli stolovi u online okruženju na platformi Adobe Connect organizirani su za odabrane učenike i mentore u literarnom, pojedinačnom novinarskom i radijskom stvaralačkom izrazu te za odabrane školske listove. Budući da županijske smotre nisu održane u svim županijama, pojedinačni i skupni scenski nastupi ove godine nisu prikazani na državnoj razini smotre. Mi smo sudjelovali u kategoriji školskih listova kao jedini pozvani školski list iz Istre.  

Sudionike su pozdravili članovi Državnoga prosudbenog povjerenstva  Anita Šojat, Marko Baus, Neven Kepeski i Srećko Listeš, tajnik Državnoga povjerenstva. Na okruglom stolu razgovaralo se o procesu nastajanja školskih listova. Članovi povjerenstava poticajnim su komentarima vrednovali radove učenika osnovnih i srednjih škola. Posebno su pohvali kreativnost učenika, originalnost u odabiru tema i kritičko razmišljanje. Konstruktivnim kritikama i savjetima pokušali su ih uputiti kako bi im školski listovi bili bolji i kvalitetniji. Pohvale za rad i zalaganje upućene su i njihovim učiteljima  mentorima. Čestitamo još jednom na velikom uspjehu našeg Digitalnog školskog lista Zaro,  glavnoj urednici Emini Hadžić i mentoricama Dragici Pršo i Paoli Živolić Zec. (ravnateljica Branka Sironić) 

[više]

Posudba i vraćanje knjiga

Autor: Branka Sironić, 15. 5. 2020. 10:44

Poštovani roditelji i dragi učenici, od idućeg tjedna školska knjižnica bit će ponovno otvorena za svoje korisnike utorkom i četvrtkom od 9 do 12 sati, ali pod strogim mjerama zaštite zdravlja naših korisnika i djelatnika.

Molim vas da vraćene knjige odložite u kutiju na ulazu škole, a za posudbu javite se knjižničarki porukom u Teams, na mail dragica.prso@skole.hr ili na 099 3127822. 

Ulaz u zgradu Škole je trenutno zabranjen zbog sigurnosnih mjera te vas molimo da pozvonite na vrata. Tražena knjiga čekat će vas na ulazu u školu s označenim vašim imenom i prezimenom na papiriću. Temeljem uputa HZZJZ-a, MZO-a i NSK-a vraćene knjige stavljaju se u karantenu na 3 dana pa se dezinficiraju i vraćaju na police. Svi učenici, a pogotovo učenici 8. razreda, dužni su vratiti posuđene knjige do kraja školske godine. Nakon radnog vremena kutije će biti uklonjene i bit će postavljene nove sljedeći radni dan. Molimo učenike i roditelje da se drže dogovorenih termina te da knjige vraćaju SAMO UTORKOM I ČETVRTKOM. Hvala svima na razumijevanju. Čuvajte se. 

knjižničarka                                                                                ravnateljica 

Dragica Pršo, prof. u dipl. bibl.                             Branka Sironić, prof. ped.   

[više]

Virtualna knjižnica

Autor: Branka Sironić, 24. 3. 2020. 10:19

Školska knjižnica je s Vama i virtualno za vrijeme trajanja nastave na daljinu kao podrška učenicima, učiteljima, stručnim suradnicima i roditeljima. Kliknite na sve ponuđene poveznice i pronađite nešto za učenje, ali i za zabavu : od  nastavnih predmeta, virtualnih muzeja, enciklopedija online, slobodnog vremena, do web stranica i aplikacija za djecu s teškoćama. (knjižničarka savjetnica Dragica Pršo)

https://sites.google.com/view/virtualnaknjinicaomontezaropu/home

[više]

Susret s književnicom Melitom Rundek

Autor: Branka Sironić, 29. 10. 2019. 11:30

Povodom Mjeseca hrvatske knjige ugostili smo danas 29.10.2019. u školskoj knjižnici nagrađenu književnicu Melitu Rundek. Na samom početku susreta učenici Malog zbora otpjevali su pjesmu "Duga" popraćenu znakovnim jezikom pod vodstvom učiteljice Štefice Čeh. Kao znak zahvalnosti za gostovanje predsjednica Vijeća učenika Emina Hadžić uručila je književnici uokvireni učenički likovni rad. 

Novinarke Paola, Lara i Angelina odradile su kratki intervju s gošćom. Za kraj smo je zamolili da nam napiše par riječi za uspomenu. 

Autorica je do sada napisala i objavila 22 knjige, od čega su "Psima ulaz zabranjen" i "Haj, ja sam online" na našem popisu djela za cjelovito čitanje. Najnovija knjiga je "Moj tata je plavac", a osobno je preporučila prisutnim učenicima šestih i sedmih razreda knjige "Hrvač" i "Letači srebrnih krila".  (knjižničarka Dragica Pršo)

"Vrijeme prolazi, a ja uvijek rado dolazim u Pulu i baš u ovu školu. Sjajni djelatnici i djeca! Želim Vam svako dobro i čitajte, čitajte, čitajte!" (Melita Rundek)

[više]

Mjesec hrvatske knjige (15.10.-15.11.)

Autor: Branka Sironić, 17. 10. 2019. 11:39

Mjesec hrvatske knjige je manifestacija kojom se tijekom mjesec dana, od 15. listopada do 15. studenoga, potiče čitanje  različitim programima na nacionalnoj i lokalnoj razini. Ovogodišnja manifestacija posvećena je glazbi, a moto je U ritmu čitanja! Tim povodom poslušajte klasičnu glazbu koja potiče čitanje na

 https://www.youtube.com/watch?v=GMhIT4a98UE 

ili https://www.youtube.com/watch?v=mIYzp5rcTvU&t=174s

 ili https://www.youtube.com/watch?v=vwIUJbIU57s

Pod opširnije kliknite na aktivnosti u Vašoj školskoj knjižnici.(knjižničarka Dragica Pršo) 

[više]

Europska noć istraživača u školskoj knjižnici

Autor: Branka Sironić, 1. 10. 2019. 08:57

Europska noć istraživača je dugogodišnja inicijativa Europske komisije s ciljem popularizacije znanosti i osvješćivanju javnosti o važnosti znanosti i znanstvenika u društvu. Obilježava se svake godine posljednjeg petka u rujnu diljem Europe. 

Pulski znanstvenici sa Sveučilišta Jurja Dobrile Pula, točnije RoboTeam, posjetili su pulske škole pa tako i našu te su učenicima 6.a i 6.b razreda predstavili robotsku ruku, nagrađeni mikroskop u obliku glagoljičkog slova S izrađen tehnologijom 3D printa i  naočale koji simuliraju hod po mjesecu. Zahvaljujemo se predavaču dr. sc. Svenu Maričiću na gostovanju. (knjižničarka) 

[više]

Kućica za knjige u vanjskoj učionici

Autor: Branka Sironić, 30. 5. 2019. 11:54

Zahvaljujući donaciji gđe Ornele Benčić Žerić i supruga Edina Žerića  postavljena je kućica za knjige u vanjskoj učionici ispod masline. 

Slobodno uzmite knjige, pročitajte ih pa ih vratite. Ako imate knjigu koju želite pokloniti slobodnu ju donesite i sami stavite u kućicu. Ako želite možemo i zajedno. U svakom slučaju uživajte u čitanju u vanjskoj učionici među masline. (knjižničarka Dragica Pršo) 

 

[više]

Glasovanje za Najzarovku i Najzarovca

Autor: Branka Sironić, 17. 5. 2019. 09:34

Vijeće učenika i Učiteljsko vijeće izabrali su kandidate, a vi birate u školskoj knjižnici u ponedjeljak i utorak 20. i 21.5. od 12 do 14 sati. Prošle godine izabrali ste Dina i Robertu za naše i vaše Najzarovce. A koga ćete birati ove godine? 

Proglašenje na Danu škole. wink Sretno svima! 

knjižničarka Dragica Pršo 

[više]

Kreativne radionice Monte Librića

Autor: Branka Sironić, 9. 4. 2019. 12:09

U utorak 9. travnja 2019. učenici Novinarske grupe i Čitateljskog kluba te učenici 6.a razreda, u pratnji učiteljice Maje Radolović Čalić i knjižničarke Lee Matticchio, posjetili su Festival dječje knjige Monte Librić u pulskom Circolu. Učenici Novinarske grupe i Čitateljskog kluba sudjelovali su na jednosatnoj radionici Gradionica Vibora Juhasa. Uz kratko i zabavno predavnje voditelja Juhasa o osnovama i važnosti ilustracije, zadatak učenika bio je stvoriti razglednice zamišljenih gradova. Uz ilustriranje razglednica učenici su predlagali ideje i rješenja kojima žele poboljšati život u gradu.

Učenici 6.a razreda sudjelovali su na radionici i susretu sa Zdenkom Bašićem, ilustratorom slikovnice Zlatarovo zlato te autoricom i urednicom teksta Tanjom Konforta. Nadahnuta motivima književnika Augusta Šenoe, objavljena povodom 180. obljetnice njegovog rođenja, knjiga Zlatarovo zlato već od korica razotkriva magični svijet povijesne i ljubavne priče koja izranja iz daleke prošlosti. Na kreativnoj radionici šestaši su izrađivali haljinu Dore Krupićeve od novinskog papira i tempera.

Ove se godine Monte Librić održava od 8. do 14. travnja 2019. pod tematskom odrednicom Volim grad. (knjižničarka Lea Matticchio)

[više]

Arhiva naših vijesti   
 


Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
 
Dan škole

 
Omoguru font

Digitalna pristupačnost svima!

Osjeti Omoguru iskustvo čitanja

Jednostavno prilagodite svaku pa i ovu web stranicu i  aplikaciju svom stilu čitanja. Dodajte u preglednik sa Chrome Web Storea besplatno.

Omoguru lab- lakše se čita!

 
Znanje za održivo djelovanje

https://zzod.zelena-istra.hr/hr/

"Pokreni se, promijeni sve!"

Priloženi dokumenti:
letak os monte zaro pula.pdf

 
Kalendar
« Siječanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

 
Protokoli
 
Kutak psihologinje

Dobro došli u kutak Vaše psihologinje! 

 
DOM

DRUGI OBRAZOVNI MATERIJALI

OBAVIJEST ZA RODITELJE: 

Popisi drugih obrazovnih materijala od 1. do 8. razreda.  

Navedene cijene preuzete su iz odobrenih Kataloga iz 2014., 2019. i 2020. godine. 

Napomena za likovne mape s kolažem od 5. do 8. razreda: 

Umjetnost i ja 5. i 6. razred, Umjetnost i ja 7. i 8. razred (Školska knjiga; 59,00 kn) 

(zadnja izmjena: 15.7.2020.) 

 
Zaro

Pridružite nam se u stvaranju 

Digitalnog školskog lista Zaro! 

http://zaro.com.hr

 
Školska knjižnica

Dobro došli u katalog školske knjižnice!

Pretražite cjelokupni fond knjižnice i dođite do željene knjige.

E katalog 

I na Facebook stranicu školske knjižnice!
   


 

eLektire

 

 

 

http://lektire.skole.hr/lektire-osnovna-skola

Virtualna knjižnica 

 
Virtualni boravak
 
Zavičajna nastava

 
Upute za Teams

Učenici i nastavnici trebaju napraviti sljedeće:

1. u tražilicu upišite Office 365 za škole ili 

2. kliknite na link: 

https://office365.skole.hr/default/login 

logirajte se pomoću

AAI@Edu.hr lozinke

3. Prihvatite uvjete (na dnu)

4. Odite na Office 365

5. Izaberite program Teams (7. u nizu) 

Detaljne UPUTE ZA RAD ZA UČITELJE

Detaljne  UPUTE ZA RAD ZA UČENIKE

 
CARNET vijesti
CARNET
25.01.2021. 20:02
HITNO Najava radova na podrucju Splitsko-dalamtinske zupanije – OIV – 27.01.2021.
Postovani, CARNET NOC je zaprimio obavijest o radovima na optickoj mrezi pruzatelja usluge Odasiljaci i veze d.o.o., koji ce se odvijati 27.01.2021. od 08:00 do 12:00 sati. Uslijed radova doci ... The post HITNO Najava radova na podrucju Splitsko-dalamtinske zupanije – OIV – 27.01.2021. appeared first on CARNET .

25.01.2021. 17:02
HITNO Radovi na elektricnom sustavu u cvoristu u Osijeku
Postovani, Zbog problema s napajanjem elektricnom energijom u nasem cvoristu u Osijeku, veceras 25. sijecnja 2021. oko 22 sata ce se vrstiti radovi na provjeri sustava za napajanje eleltricnom energijom. ... The post HITNO Radovi na elektricnom sustavu u cvoristu u Osijeku appeared first on CARNET .

25.01.2021. 11:15
Nabava usluge nadogradnje Edutorija
Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNET provodi postupak javne nabave usluge nadogradnje Edutorija. Edutorij je informacijski sustav repozitorija digitalnih obrazovnih sadržaja koji se nalazi na adresi https://edutorij.e-skole.hr. Sustav Edutorij ... The post Nabava usluge nadogradnje Edutorija appeared first on CARNET .

 
Autorska prava

Izjava o autorskim pravima 

Sadržaj web stranice http://www.os-mzaro-pu.skole.hr/ vlasništvo je OŠ Monte Zaro Pula. Nije dozvoljeno objavljivati sadržaje s web stranice na drugim mjestima ako o tome nije obaviještena Škola. Zlouporaba sadržaja web stranice bit će prijavljena nadležnim službama.

Web stranica  sadrži i podatke te poveznice na neke druge web stranice iz područja odgoja i obrazovanja. Sadržaji tih web stranica nisu vlasništvo OŠ Monte Zaro Pula i Škola nije odgovorna za njihovo uređivanje. (Web tim)

 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 14. 10. 2010.

Ukupno: 1022852
Ovaj mjesec: 1501
Ovaj tjedan: 154
Danas: 63
 
Finalisti
 
E- dnevnik

 
Upisi u srednju

www.upisi.hr

 
Sigurniji internet
 
Školska pravila

  • Prihvaćamo druge u igru i pomažemo im.
  • Pristojno komuniciramo i o drugima govorimo samo dobro.
  • Sukobe rješavamo razgovorom i prijavljujemo svako nasilje.
  • Poštujemo različitosti i tuđe stvari. 
  • Čuvamo okoliš škole.
  • Poštujemo Kućni red škole. 

Vrijednosti: prijateljstvo, pristojnost, ravnopravnost, tolerancija i poštovanje 

(Vijeće učenika)

 
OBAVIJEST

Ljubazno molimo

zaposlenike škole roditelje 

i posjetitelje da

se pridržavaju

odluka Školskog odbora,

Učiteljskog vijeća,

Vijeća roditelja 

EKO odbora te

ne parkiraju

 školskom dvorištu

 za vrijeme održavanja

nastave 

zbog sigurnosti i slobode

učeničkog  kretanja

na odmorima

i nastavi TZK-a.

Izuzetak: domar škole, 

dostava za školsku kuhinju,

majstori po pozivu,

školska liječnica.

(uprava škole) 

Slikovni rezultat za hvala

 
Dokumenti
 
Partneri

 

 
Korisni linkovi

Virtualna knjižnica OŠ Monte Zaro Pula 

Ministarstvo znanosti i obrazovanja 

Usluge koje pruža CARNet dostupne su uz primjenu
elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr kojeg možete dobiti u tajništvu škole.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 > Školska knjižnica  > Novosti iz knjižnice
CMS za škole logo
Osnovna škola "Monte Zaro" Pula / Boškovićev uspon 24, HR-52100 Pula / www.os-mzaro-pu.skole.hr / ured@os-mzaro-pu.skole.hr
preskoči na navigaciju